Visie
Het onderwerp eten is tegenwoordig complexe materie. Denk daarbij aan problemen als voedselverspilling, obesitas, klimaatverandering en het eventuele tekort aan eten in de toekomst. Katja Gruijters wil graag een positieve bijdrage leveren aan het herstellen van de balans in ons verstoorde voedsellandschap en onze verstoorde eetcultuur. Daarbij werkt ze aan het laten ontstaan van een andere kijk op eten: het begin van verandering. Haar kracht als ontwerper is het blootleggen van blinde vlekken in gedrags- en voedselpatronen, zodat er ruimte komt voor vernieuwing. Haar werkwijze is intuïtief, organisch, onderzoekend en verbindend. Bij de uitvoering van haar ideeën werkt ze samen met specialisten in een breed scala van disciplines: van topchefs en wetenschappers tot filmmakers en mensen uit het bedrijfsleven. Om kennis en bewustzijn voor een breed publiek toegankelijk te maken, deelt Katja Gruijters haar expertise d.m.v. educatie, workshops, lezingen en coaching in het bedrijfsleven.