05.06.23

Freezing Future Food Design bij SPD Milaan

Hoe eten we in 2030? Wat zijn de ingrediënten van de toekomst? Dat verkenden wij tijdens de drukbezochte masterclass Freezing Future Food Design bij de SPD Scuola Politecnica Di Design in Milaan.

Tijdens deze intensieve week in mei 2023 ontwikkelden masterstudenten van de Fooddesign-opleiding nieuwe concepten voor het Italiaanse bedrijf Alpeker, dat gespecialiseerd is in innovaties met bevroren voedsel.

De centrale vragen waren: waarom zouden we bevroren voedsel nodig hebben of er zelfs de voorkeur aan moeten geven? En waar liggen onontdekte kansen? De studenten deden praktisch en inhoudelijk onderzoek met natuurlijke ingrediënten, diverse verpakkingen en natuurlijk een vriezer om deze vragen te beantwoorden. Door middel van een globaal prototype kwamen ze tot interessante concepten.

Deze fantastische groep van creatieve en enthousiaste studenten van allerlei nationaliteiten en achtergronden heeft ons zeer verrast met hun teamwork en mooie resultaten. Well done!

Op de hoogte blijven van alle activiteiten? Meld je hier aan voor haar nieuwsbrief

Naar boven