30.10.24

Diner Heimwee naar de toekomst

Voor het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid ontwikkelden we een fooddesign droomdiner. Een interactief programma met als doel gespreksstof en diepgang tijdens een evenement voor relaties en medewerkers.

Beeld & Geluid is dé plek waar je verleden en toekomst kunt ervaren. Waar media samenkomen; in het kleurrijke Mediamuseum, in het depot, online of op locatie. Op 25 september jl. werden gasten meegenomen op een tijdreis naar verleden, heden en de toekomst. Een reis waarin fooddesign, muziek en interessante sprekers centraal stonden.

Reis door de tijd

De tijdreis begon na inname van de zaden-tijdcapsule ‘Seeds, the time capsules of life’.

Tijdcapsule van Turks fruit: appel met geroosterd pompoenzaadje

Verleden

De gasten werden ondergedompeld in nostalgie tijdens een happy hour met vintage hapjes en bijpassende cocktails. Het Metropole Orkest zorgde voor een passende muzikale omlijsting met oude televisietunes.

Canapé gevuld met honing, gemarineerde rode druiven & oudekaasschuim. Prikker met zwarte olijf gevuld met aardbeiengelei. Cocktail van braam, amandellikeur & gin.

Heden: transitie

De mediacollectie van Beeld & Geluid wordt iedere dag aangevuld met nieuwe parels en is dus net zoals het medialandschap continu in beweging. Wij verbeeldden dat via het ‘levend archief’: een zaadje als tijdscapsule voor het leven. Tijdloos, altijd in transitie en van levensbelang. Voor hun voorgerechtje konden de aanwezigen kiezen voor ‘fast’ of ‘slow’.

Fast: brioche met jackfruitburger en salsa. Slow: pita met lupine falafel en kiemen.

Heden: levend archief

In het heden archiveerden en preserveerden we het hoofdgerecht. Een levend archief waarin je transities, groei, innovaties en kennis deelt, proeft en ervaart.

De aanwezigen smulden van geroosterde knolselderij met aubergine-gorgonzolacrème, hibiscus, radijs, zoetzure koolrabi & peterselie-olie. Hieraan konden ze zelf zaden en een kruidensalade toevoegen. Zo maakte ieder een eigen verhaal!

Toekomst: deepfake dessert

Welkom in de toekomst. Wat is echt en wat is nep? Soms is het lastig om het onderscheid te maken, zeker met de komst van kunstmatige intelligentie. Daarom werden de gasten getrakteerd op een deepfake-dessert. Hun uitdaging: welke smaken en ingrediënten herken je?

Fotograaf: Paul Ridderhof

Naar boven