23.06.25
Cooling down, klaar voor de start?
Elk jaar voert Studio Katja Gruijters een food forecasting-onderzoek uit. Zo blijven we pionieren binnen food (design) en scherpen we de koers aan. Ook willen we het bedrijfsleven inspireren met relevante inzichten. Food forecasting is geen hogere wiskunde, maar het ontwikkelen van een krachtige trendvisie kost tijd, en die nemen wij.
Klimaatverandering is van grote invloed op alle aspecten van ons leven. Wat eten en drinken we bijvoorbeeld tijdens klimaatextremen? Je hebt het de afgelopen tijd wel gemerkt: regelmatige hittegolven zijn het nieuwe normaal. En dan grijpen we vaak naar een koud drankje of ijsje om af te koelen. Maar is dat wel effectief?
Wat helpt écht bij een hittegolf? Welke ingrediënten hebben een positief effect voor jong en oud? En wat kunnen we leren van andere culturen? In veel Aziatische landen drinken mensen lauw water of thee om het temperatuurverschil met het lichaam klein te houden. Pittig eten, gember of knoflook kunnen de transpiratie stimuleren en ons helpen af te koelen – een soort natuurlijke airconditioning!