2023

The Taste of Future Europe

Wat krijg je als je streekgerechten uit Europa de meest nabije grens laat oversteken, om te blenden met een streekgerecht van het buurland? Als Finland Zweden ontmoet, Portugal Spanje, Polen zich bemoeit met de Tsjechische keuken en Duitsland aan de slag gaat met onze Doesburgse mosterd? Grenzen vervaagden en verhalen vermengden zich tijdens een walking dinner en zes bijzondere installaties die Katja Gruijters ontwikkelde voor de AEBR (Association of European Border Regions) Jaarconferentie op 21 oktober 2021 in de Eusebiuskerk in Arnhem, in opdracht van Provincie Gelderland.

‘The Taste of Future Europe’ bracht regio’s samen in een ontdekkingsreis waarbij het cultureel erfgoed letterlijk over de tong ging. Hoe kunnen we de unieke ingrediënten en kooktechnieken uitgangspunt laten zijn voor innovatie en voedseltransitie? Gezond, plantaardig, seizoensgebonden en zonder afval? Er valt een wereld te winnen… en te proeven!

Studio Katja Gruijters ontwikkelt concepten en organiseert bijzondere ontmoetingen met food als uitgangspunt. Interesse? Stuur ons een bericht. 

Naar boven