2023

Sweet Dreamy Flavours

Op 12 May 2022 organiseerde de Division of Human Nutrition and Health van Wageningen University & Research een symposium ter gelegenheid van het pensioen van prof.dr.ir. Kees de Graaf. Studio Katja Gruijters was gevraagd een food experience te verzorgen. ‘Sweet Dreamy Flavours’ nam de aanwezigen mee in de dromerige wereld van Kees’ carrière in Sensory Nutrition

Kees heeft in de loop der jaren op vele manieren een bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van kennis over eetgedrag. De festiviteiten vonden plaats in het schitterende nieuwe Omnia-gebouw op de Wageningen Campus, waar Kees zijn afscheidsrede ‘Eating Behaviour: Sweet Dreams and Broken Promises’ hield.

In samenhang met dit thema had Kees, Katja Gruijters gevraagd een concept te ontwikkelen rond het thema ‘sweet dreams’. Studio Katja Gruijters ontwikkelde een feestelijke smaakontdekkingstocht bestaande uit 7 eilanden. Een feest voor de zintuigen, waarin we speelden met kleuren, vormen, texturen en smaken.

En de gasten? Hen werd gevraagd de smaken van de hapjes te identificeren. Ze verkenden de verschillende eilanden met behulp van een kleuren- en vormenkaart, en deelden hun smaakervaringen onderling. Door het veiligheidsseal van de flyer te openen ontdekten ze of wat de proefden overeenkwam met het menu.

Naar boven