2023
2023
De dag begon in Wageningen, waar ze meer leerden over de laatste innovaties op het gebied van voedsel en landbouw. Daarna gingen de aanwezigen terug in de tijd, om in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem meer te weten komen over de Nederlandse voedsel- en landbouwtradities.
Het programma werd afgesloten met een walking dinner, The Taste of Tomorrow, met gerechten geïnspireerd door de verschillende Gelderse regio’s. Natuurlijk ontworpen door Katja Gruijters. Zij creëerde kunstige gerechten waarin voedsel, wetenschap, technologie, cultuur, natuur en design samenkwamen. Op het menu stonden onder andere falafel en humus van lupine, gefermenteerde voorjaarsgroenten, gerstsalade met een dressing van hop en mandarijn, en macarons en marshmallows van appel en kers. Hiermee vierde het menu de grote rijkdom van de provincie Gelderland op gebied van voedselproductie en -innovatie.
Studio Katja Gruijters bedankt stagiairs Bregje van Tienen en Nora van Loon; Pleuni Timmermans; de proefkeuken, de bediening en de enthousiaste vrijwilligers van Provincie Gelderland; het Ministerie van Buitenlandse Zaken; en Gelders gedeputeerde Peter Drenth voor zijn betrokken toespraak.