25.08.25

25 jaar Studio Katja Gruijters: terug naar de essentie

Al meer dan 25 jaar ontwikkelt Katja Gruijters unieke foodconcepten voor de cultuursector en het bedrijfsleven. Met als kernwaarde educatie; het ontwikkelen van workshops voor studenten en professionals – nationaal én internationaal.

Nu, na meer dan 25 jaar fooddesign, is het tijd voor een nieuw hoofdstuk waarin opruimen, loslaten en ruimte maken centraal staan. We nemen afscheid van de studiolocatie in De Steeg. Katja gaat haar jarenlange ervaring in fooddesign verder inzetten voor verdieping, doorgeven en (nieuwe) samenwerkingen.

Een nieuwe fase: delen, verbinden en inspireren

Met 25 jaar aan ervaring, kennis en verzamelde verhalen, zet Katja de volgende stap. Ze laat haar studio los en vaart verder op haar ervaring.

Katja is beschikbaar als gastdocent, workshopleider of innovatiestarter in Nederland en het buitenland. Ze ontwikkelt inspirerende werkvormen voor studenten, professionals en organisaties die willen vernieuwen op het gebied van voedsel, duurzaamheid en gezondheid.

 

"Opruimen geeft lucht. En het geeft ruimte voor groei, verdieping en echte ontmoetingen," aldus Katja. "Ik kom graag met de koffer langs."

Een koffer vol ideeën

Katja gaat mobiel, op pad met een koffer vol inzichten, werkvormen en creatieve tools – zorgvuldig verzameld in een kwart eeuw ontwerpen en experimenteren. Daarmee inspireert ze kennisinstellingen, bedrijven en overheden om anders te kijken naar voedsel, natuur en gezondheid. Ze kijkt uit naar het avontuur en (nieuwe) samenwerkingen.

De inhoud van de koffer
  • Mise en place – creatieve voorbereiding voor programma- of conceptontwikkeling
  • Voorkoken met professionals en studenten – van workshop en fieldtrip tot productontwikkeling
Naar boven