05.06.23

Snackery Street x Aeres Hogeschool Almere

Onlangs waren wij met snackbar Snackery Street van de Stichting Feed Your Mind te gast bij Aeres Hogeschool Almere. Hier deden studenten mee aan ons lopende onderzoek.

Snackery Street is een initiatief van de stichting Feed Your Mind. De stichting heeft als missie bij te dragen aan radicale vernieuwing van het gehele voedselpalet. Wat, hoe, en wanneer we eten verloopt namelijk via (zeer) vaste patronen.

Snelle snacks zijn onlosmakelijk verbonden met de jongerencultuur: samenhangen, kletsen en even wat eten. Jammer dus dat de meeste snacks erg zout of vet zijn, dat ze geen rem zetten op te veel eten, en dat de ingrediënten vaak niet duurzaam zijn geproduceerd. Hier maakt Snackery Street het verschil!

Esther Veen, lector Stedelijke Voedselvraagstukken bij Aeres, wordt erg blij van dit soort initiatieven. “Een organisatie als Feed Your Mind pakt het thema met beide handen aan, om zo jongeren minder én gezonder te laten eten. Daarnaast inspireert een dag als deze medewerkers en studenten bij Aeres Hogeschool Almere, en laat het zien wat er allemaal mogelijk is om de huidige problematiek aan te pakken.”

De studenten en medewerken smulden van de nieuwste snackinnovaties. Tijdens het consumeren werden ze geobserveerd, en ze gaven hun eerlijke feedback. Een zeer succesvolle dag!

Op de hoogte blijven van alle activiteiten? Meld je hier aan voor haar nieuwsbrief

Naar boven