27.09.22

Snackery Street: klaar voor vertrek!

Ken jij Snackery Street al? Wij zijn op een missie om jou lekker en gezond te laten eten. Want zoals het nu gaat, kan het niet langer. Hoe snacks gemaakt worden – van productie tot vervoeren, van de verpakking tot ingrediënten – moet wat ons betreft radicaal veranderen.

De snackbar is dé plek waar het alledaagse leven voorbijkomt. Een sociale plek die de buurt bij elkaar houdt. Dus ongezond of niet; de snackbar verdient het om in ere gehouden te worden. Maar hoe kunnen we de snackbar als cultureel erfgoed omarmen, en tegelijkertijd werken aan een gezonder eetpatroon?

Door jouw gouwe ouwe vertrouwde snack opnieuw uit te vinden. Maar dan beter. Dat doen we met gezonde ingrediënten, maar ook met een mystery element dat iedere hap een experiment maakt. We stellen je na het opeten van je snack een aantal vragen, om je beleving elke keer vetter te maken. Figuurlijk dan. Klinkt geheimzinnig hè?

Snackery Street onderzoekt

Het doel van Snackery Street is onderzoeken of we patronen van te veel eten of ongezond eetgedrag onder jongeren in de praktijk positief kunnen beïnvloeden met behulp van innovatieve en gezonde snacks. Gaan jongeren werkelijk minder of anders eten? Terwijl zij genieten van de snacks worden ze geobserveerd en bevraagd.

Het experiment levert nieuwe praktische inzichten op voor kansrijke innovaties binnen de voedselindustrie in het kader van het streven naar gezonde en duurzame voeding.

Door wetenschappelijke kennis toe te passen in creatief fooddesign willen we de wetenschappelijke gedragsexperimenten in praktijk brengen.

Snackery Street laat zien dat een innovatieve combinatie van fooddesign en wetenschap kan leiden tot ‘consuminderen’ en minder voedselverspilling. Wij zijn ervan overtuigd dat we het overgewichtsvraagstuk van jongeren kunnen aanpakken, áls we samenwerken.

Word Snackery Street partner

Wil je ook een bijdrage leveren aan Snackery Street en daarmee aan een gezonder eetpatroon voor toekomstige generaties? Door het delen van kennis, het mede ontwikkelen en/of produceren van innovatieve en verantwoorde snacks, een (festival)locatie ter beschikking te stellen, met een financiële bijdrage of op een andere manier? Dit is je kans! We horen het graag.

Mail naar partner@feedyourmind.nl

Op de website vind je meer informatie ➡️ www.snackerystreet.nl

Studio Katja Gruijters werkt mee aan de Snackery Street. Snackery Street is een initiatief van Stichting Feed Your Mind, en wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Goeie Grutten en Stichting DOEN.

 

Naar boven