2005
Lezing (op aanvraag)
Katja Gruijters geeft inspirerende lezingen over fooddesign, verduurzaming en onze relatie met de natuur. Een greep uit de onderwerpen die reeds aan de orde zijn geweest: insecten op ons toekomstig menu, onze esthetische normen ten aanzien van voedsel, fricties in ons voedsellandschap en creatief omgaan met plantaardig voedsel. Voor bedrijven, organisaties en groepen- klein of groot. Maatwerk is altijd mogelijk.
”Katja’s verhaal gaat over eten. Een dagelijkse bezigheid. Maar Katja vertelt geen alledaags verhaal! Als geen ander daagt ze je uit om alle bekende kaders los te laten en volledig out of the box na te denken over hoe dingen ook anders zouden kunnen. Waarom zou je van een bord eten? Waarom bestaat er voedselverspilling? Waarom is duurzaamheid nog geen vanzelfsprekendheid? Werken met en luisteren naar Katja is interessant, inspirerend en absoluut uitdagend.”
Nicolyn Dijkstra, Communicatieadviseur Siemens.