2019

Feed Your Mind

Ons voedselsysteem is over de datum. De wereldbevolking groeit explosief, en kan niet gevoed worden met business as usual. Stichting Feed Your Mind, opgericht door Katja Gruijters en Ed van Hinte, werkt aan een duurzame voedseltransitie. We combineren wetenschappelijk onderzoek met food design en werken samen met bedrijven, instellingen en consumenten.

Ons eerste project was een pop-uprestaurant. Deelnemers aan dit project kregen een maaltijd van zes gangen voorgeschoteld. Per gang werd een van de invloeden op verzadiging getest: attentie, informatie, verleiding, sociale interactie, obstructie en illusie.

 

Snackbar Chew on it!
Ons meest actuele project is snackbar Chew on it. In snackbar Chew on it worden vragen gesteld bij ons eet- en snackpatroon. Want wat bepaalt of je vol zit, je maag of je hersenen? In onze wetenschappelijke (en smakelijke) snackbar komen we tot nieuwe inzichten over duurzaam eetgedrag.

Snackbar Chew on it zal op korte termijn gerealiseerd gaan worden. We zijn nog op zoek naar samenwerkingspartners in de foodservice, voedselfabrikanten, overheid (lokaal, nationaal), zorginstellingen, scholen en bedrijven die geïnteresseerd zijn in deelname, of die bij willen dragen.

Meer informatie
Meer over Stichting Feed Your Mind kun je lezen op www.feedyourmind.nl.

Naar boven