Katja Gruijters is food designer van het eerste uur. Al tijdens haar studie aan de Design academy was eten voor haar de manier om beeldend mee te communiceren. Ruim 19 jaar later kan Katja zich expert in het vak noemen en heeft ze tal van foodconcepten uitgewerkt voor bedrijven in de voedsel industrie, retail, en food service. Dankzij haar netwerk van creatieve experts realiseert Katja allerlei projecten, van klein tot groot.

Op de hoogte blijven van alle activiteiten? Klik hier om je aan te melden voor de nieuwsbrief.

Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief. 
Expert food designer
 
De afgelopen decennia houdt een groeiende groep ontwerpers zich bezig met het vormgeven van eten en drinken ofwel fooddesign. Inmiddels is fooddesign uitgegroeid tot een volwaardige discipline. Elke ontwerper geeft op zijn of haar eigen wijze uitdrukking aan eten, eetcultuur, techniek, mens en maatschappij, smaakbeleving en de zintuigen. Katja Gruijters onderscheidt zich binnen deze discipline vanwege een concrete, probleemoplossende, en vakoverstijgende aanpak.

Oplossingen bieden
Als expert food designer speelt Katja een belangrijke rol bij het inzichtelijk maken van voedselvraagstukken. Vanuit de verbeelding neemt ze de klant mee op koers naar concrete oplossingen vanuit een multi disciplinaire aanpak. Natuur, cultuur, social, wetenschap techniek en zintuigen zijn hierbij de sleutelwoorden.

Mooi van nature
Voor Katja is verduurzaming onlosmakelijk verbonden met fooddesign: De natuur zelf is bron van inspiratie en staat model voor oplossingen. Alles is onderdeel van een kringloop en staat het principe mooi van nature aan de basis.


“Meer dan tien jaar geleden zette Katja Gruijters ‘fooddesigner’ op haar visitekaartje. Gruijters was de eerste die het woord gebruikt en fooddesign is inmiddels uitgegroeid tot een industrie.” -------- De Volkskrant, 2011